3 min read

Vremea diplomaţiei a trecut

Un alt putinist celebru, Papa Francisc de la Roma vine cu o declaraţie “şocantă”, şi anume că “este posibil ca fix agresivitatea NATO să fi provocat reacţia lui Vladimir Putin şi invadarea Ucrainei”.

Hai pe serioase acum? Sssă muori tu căi ai ajuns la concluzia asta abia acum, că aşa ceva este o “posibiltate”, când ăla urla de mai bine de 5 ani că băăă, staţi locului… băăă!!! Nu mă mai provocaţi că dau în voi cu pietre! Nu mai înarmaţi ţările baltice, ţările din est, Polonia, România şi Ucraina, că mă obligaţi la răspunsuri militare!

Şi care a fost reacţia Occidentului la declaraţiile lui Putin? Nu doar că a înarmat Ucraina, ba a trimis şi mercenari acolo să participe la epurarea etnică a ruşilor din Donbas.

Putin a făcut ce a zis că face: a răspuns militar la provocări. Ce face Occidentul? Înarmează şi mai mult Ucraina.

Putin urlă din nou: bă nu mai trimiteţi arme că mă provocaţi să atac ţările din care sunt trimise aceste arme. Ce face Occidentul? Trimite şi mai mulţi soldaţi şi mai mult armament în ţările baltice, în Polonia şi România.

Iohannis deja a semnat că vrea război. Nu, nu că vrea să trimită ajutor militar sau sprijin sau alte bazaconii. Să fim corecţi: a semnat că sprijină o tabără combatantă împotriva altei tabere combatante adică a semnat cu mâna lui în numele nostru că VREA RĂZBOI.

Ce va face acum Putin?

Va face ceea ce este obligat de circumstanţe să facă, va face ceeea ce trebuia să facă de la bun început şi nu a vrut să o facă: să poarte război deschis cu Ucraina.

Ştiţi ce înseamnă “război”? Înseamnă fix ce au făcut americanii în Irak: distrugerea infrastructurii (centrale electrice, staţii de distribuire a gazelor, staţii de epurare a apei, tăierea completă a comunicaţiilor, adică fără internet, telefonie, etc.) şi abia atunci să vedeţi valuri de refugiaţi.

În primele 48 de ore principalele obiective bombardate de americani în Irak au fost:

  • centrale electrice şi noduri de distribuţie a energiei;
  • depozite de medicamente, de alimente şi de carburanţi;
  • rafinării şi staţii de epurare a apei;
  • două fabrici de lapte praf pentru sugari şi două fabrici de medicamente;
  • un spital militar central şi două mari spitale regionale.

În afară de ultimele două paragrafe, spitale şi fabrici de medicamente (că nu cred eu că ruşii vor fi aşa de cruzi cu ucrainienii cum au fost americanii cu civilii irakieni) cred că ruşii vor atinge toate celelalte puncte strategice. Asta înseamnă război total, distrugerea infrastructurii strategice şi bombardamente non-stop, nu să se plimbe Angelina Jolie prin cafenele şi toţi politicienii occidentali braţ la braţ cu inamicul public nr 1 al ruşilor, cu Zelensky pe străzile Kievului în tot felul de vizite de lucru regizate pentru prostimea care stă numai cu ochii în tembelizor.

Vremea diplomaţiei şi a războiului purtat cu mănuşi a trecut pentru Vladimir Putin. El face parte dintr-o generaţie de politicieni şi diplomaţi care au crescut în umbra războiului rece şi al ameninţării nucleare şi niciodată nu a crezut că Occidentul îşi doreşte cu atâta ardoare un alt război mondial purtat pe pământ european. Război care nu poate fi altul decât nuclear.

Când a trecut vremea războiului de intervenţie cu pierderi civile minime şi cu lovituri chirurgicale de anihilare exclusivă a tintelor militare? Fix ieri, când Iohannis a aprobat venirea avioanelor de atac americane şi mărirea efectivului trupelor de ocupaţie aflate deja pe teritoriul României. Şi noi românii trebuie să fim “tare mândri” fiindcă noi l-am pus în fruntea ţării pe Iohannis. Şi pe Ciolacu. Şi pe Câţu şi pe alţii ca ei.

Să trăiţi bine, bă! Să trăiţi cum aţi votat! (ăia care mai apucaţi să trăiţi dacă începe cu adevărat un război Rusia-NATO).

Dragomir Daniel Tiberiu