1 min read

Ucraina nu poate câștiga războiul

În ciuda propagandei voioase, Ucraina a pierdut deja războiul. Rușii au cucerit deja tot sau aproape tot din ce își doreau în Ucraina, infrastructura militară ucraineană este la pământ, e presiune pe Kiev.

Iar armata rusă nu a folosit decât parțial efectivele alocate pentru această misiune.

Atunci de ce Occidentul trimite armament și muniție în Ucraina?
Pentru că strategia Occidentului este afganistanizarea Ucrainei: un Afganistan care să epuizeze în timp armata rusă.

Interesul Occidentului este ca acest război să dureze câțiva ani de zile, în care ucrainienii să moară pentru a slăbi puterea Rusiei.

Frica SUA și UE este de pace în Ucraina, nu de război în Ucraina. Pentru că dacă se încheie pace acum, Rusia își va reveni economic într-un an, maximum 2, dar cu o economie suverană, pe care Occidentul să nu o mai poată șantaja.

Iar Occidentul va ieși înfrânt: NATO nici nu va mai visa să înainteze în Est, proiectul ucrainean va fi un proiect eșuat, iar populațiile europene, vor rămâne doar cu facturile.
Acum facturile sunt acoperite de propagandă. Suntem săraci că ”luptăm cu dictatorul Putin”. Dacă se termină războiul din Ucraina în 2-3 luni lumea se va întreba: bun, dar de ce trebuie să plătim gazele atât de scump? Dar benzina?

Așa, cât e război, poți să livrezi poporului povești cu ucrainieni ca premiu de consolare. Popoarelor le plac telenovelele.

De asta e o veritabilă disperare a Occidentului de a întreține războiul din Ucraina.
Dar de a îl întreține fără să se implice. Pentru că NATO a înțeles (mă refer la creierele care sper că mai există în NATO) că Vestul va pierde un război convențional cu Rusia.
Și asta pentru că armata rusă este dispusă să moară în luptă, Armatele vestice, nu.