3 min read

Ruptura definitivă

Putin anunţă că armata ţării va urma să crească până la 1.5 mln. de soldaţi. Nu brusc, ci până prin 2026. De asemenea, a mai făcut un anunţ extrem de important, anume că războiul de acolo va dura mult mai mult decât se aşteaptă toţi cei implicaţi. Chestiunea poate părea surprinzătoare pentru mulţi, mai puţin pentru cei de la vârful puterii ruseşti. Motivul? Sunt singurii care înţeleg cu adevărat despre ce este vorba.

La baza militară Ramstein, SUA organizează mâine o întâlnire cu reprezentanţii a 30-40 de state. E vorba de ţările aliniate în spatele SUA, care sub umbrela NATO, care sub altă formă de cooperare militară. Motivul întâlnirii este acela de a pregăti un „pachet definitiv” pentru înfrângerea Rusiei în Ucraina. Prin prisma acestei informaţii puteţi înţelege deplin afirmaţia lui Putin.

La începutul confruntării din Ucraina se vorbea despre „ratarea blitzkrieg-ului” de către ruşi. Milităraşii de doi bani de pe la noi au şi prezentat cu lux de amănunte un fake despre cum i-au penetrat americanii pe ruşi, servindu-le ucrainenilor metodele de respingere a atacului. Mă rog, fake-ul a fost răspândit ca toate celelalte fake-uri specifice propagandei anglo-ucrainene: prima dată dat „pe surse”, după care proştii l-au preluat ca să-l îngurgiteze mulţimile. 

Adevărul este că în acest război nu a fost niciodată vorba despre blitzkrieg din partea ruşilor. Din contră, cei care au pariat pe o sufocare rapidă a ruşilor au fost americanii. De aceea de fiecare dată au ridicat miza armelor pe care le-au dat ucrainenilor, sperând că astfel vor înfunda armata rusă. 

De data aceasta se va depăşi orice imaginaţie. O tehnică militară imensă va fi descărcată în Ucraina. Cine-o va folosi? – asta sunt întrebat mereu. Răspunsul e simplu: ori trupele ucrainene antrenate pentru a o folosi, ori mercenari, adică foşti soldaţi NATO care lucrează direct sub coordonarea sistemului de război al SUA. Desigur, e nevoie şi de ucraineni pentru carne de tun, doar de aceea se fac înrolări cu japca. Însă obişnuiţi-vă cu ideea că echipamentele vor fi operate la capacitatea lor maximă. 

Răspunsul Rusiei? Deja nu mai e de glumă, astfel încât industria militară este forţată să-şi accelereze cadenţa. Modernizarea tancurilor existente a fost făcută în timp record, iar producţia de tancuri noi este deja mai mare decât cea a întregului NATO. La capitolul aviaţie, ruşii au început în forţă înlocuirea Su-35 cu SU-57. SU-35 va fi livrat Iranului care astfel va schimba echilibrul în Orientul Mijlociu în ceea ce priveşte capacitatea aeriană. De altfel, Iran-Rusia e primul pas al unei alianţe militare extinse pe care Rusia o pune la punct acum. 

Fără doar şi poate, condcerea de la Kremlin ştie bine că evenimentele pe care le trăim acum sunt unele epocale, cu capacitatea de a împărţi din nou Pământul în două. Iar de împărţit, se va face aşa cum nu s-a făcut niciodată. Vă dau un exemplu: pentru a spori presiunea diplomatică asupra Rusiei, SUA intenţionează să treacă pe ordinea de zi a ONU excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate. Chestiunea e mai mult decât banală: o asemenea operaţiune este imposibilă deoarece, pentru ca Rusia să fie exclusă e nevoie ca Rusia să voteze pentru excludere. Doar că SUA vor să-şi folosească influenţa pentru generarea scandalului, în stilul pe care deja îl cunoaştem. Şi, probabil, în final să găsească o chichiţă pentru a vota cu „majoritatea simplă”. Ce se va întâmpla după asta? Simplu: ONU se va desfiinţa ca organizaţie. De funcţionat se vede limpede că funcţionează pe modelul OMS care numai organizaţie a sănătăţii nu mai e după ce au terminat imunitatea oamenilor cu vaccinurile experientale, cu măştile, corupţia şi restul prostiilor. Este posibilă ruperea ONU? Părerea mea e că da, mai ales în condiţiile în care, dacă analizăm bine, ONU nu a avut absolut niciun rost până acum. Doar a girat coteriile SUA şi a făcut stric politicile globaliste. Ca şi FMI, BM, s.a.m.d., ONU este un organism care nu mai spune nimic şi nu răspunde niciunei provocări a lumii de azi. Mai ales în condiţiile unei lumi multi-polare, ONU ca organizaţie efectiv nu mai are sens. 

Ce urmează? Pe măsură ce criza se va adânci, se va produce o ruptură din ce în ce mai mare în lume, până la dimensiunea de la care absolut totul va fi ireconciliabil.

Dan Diaconu