2 min read

Talentata doamnă Kovesi

N-o să ghiciți (din trei încercări) în ce țară a reușit eroina Kovesi să dizloce rapid ”400 de procurori, polițiști și jandarmi” pentru cea mai mare operațiune a Parchetului European, de la înființarea acestuia.

Da, sunt luați la puricat 30 de suspecți din zona Timișoarei. În plus, vorbim despre un prejudiciu colosal de… (ține-vă bine!) 5 milioane de euro, bani din fonduri europene.

Așa cum ne-a obișnuit de când a ajuns în biroul din Luxemburg (cu leafă de 11 mii de euro plus beneficii de câteva mii), Laura Codruța Kovesi găsește corupți cu precădere în Europa de Est. Traficanți de mașini din Bulgaria sau escroci din România.

Corupția din Occident fie este inexistentă, fie prea mică pentru a fi luată în considerare. Nu merită efortul din partea unui procuror-șef elogiat la scenă deschisă, premiat la nivel internațional și comparat cu personajul de legendă Corado Catani.

Desigur, eroina luptei anticorupție ar fi făcut ceva arestări și în Ucraina (niște oligarhi conectați cu Kremlinul), dacă Zelensky ar fi rugat-o și pacea s-ar fi așternut măcar pe durata anchetei. Ca să nu mai vorbim despre Ungaria, unde brațul legii coordonat de Bruxelles ar fi devoalat caracatița din jurul lui Viktor Orban și ar fi răsturnat regimul despotic printr-un nou Maidan. Noroc că Orban i-a transmis compatrioatei noastre, foarte clar, dorința Ungariei de a nu participa la Parchetul European. Motivul? ”Kovesi nu este persoana potrivită pentru a conduce instituția”.

Se pare că vecinii noștri au avut dreptate. Eroina de la București a fost pusă în vârful instituției cu un scop bine definit: să protejeze marionetele de la Bruxelles (vezi dosarul Ursula-Pf@izer) și să le dea în cap găinarilor din Est sau inamicilor politici ai marionetelor menționate. Pare că se achită de sarcină cu destul succes. E talentată, nu doar profesionistă (în ciuda ruperii colaborării cu alt talent local, generalul milionar Coldea).

Mega-dosarul de corupție al Ursulei von der Leyen, cu un prejudiciu de minim 1 miliard de euro, încă zace în sertarele d-nei Kovesi.

Dacă cineva o să se întrebe la un moment dat, retrospectiv, de ce Uniunea Europeană a fost un eșec, iar ”naționalismul găunos” a câștigat meciul cu globalismul fără niciun Dumnezeu, Laura Codruța Kovesi ar putea fi unul dintre răspunsuri.

Este personajul ideal folosit de așa-zisele elite pentru a le servi interesele fără să crâcnească.

Adrian Onciu