1 min read

Să luăm aminte!

În anii ’60 ai secolului trecut se anunța cu groază: în zece ani rezervele de petrol și cărbune ale lumii se vor termina; lumea se va întoarce în primitivism.

În anii ’70 ai secolului trecut se anunța cu groază: în zece ani de zile răcirea produsă de fumul (particulele) din atmosferă va duce la o nouă eră glaciară; lumea se va întoarce în primitivism.

În anii ’80 ai secolului trecut se anunța cu groază: ploile acide provocate de poluarea atmosferei vor distruge recoltele și vegetația planetei în cel mult un deceniu; puținii supraviețuitori ai foametei cumplite și distrugerii planetei vor trăi în cel mai cumplit primitivism.

În anii ’90 ai secolului trecut se anunța cu groază: stratul de ozon va fi distrus în cel mult zece ani; radiațiile vor face pământul de nelocuit; supraviețuitorii se vor ascunde în peșteri și canale, măcinați de cancere și trăind într-un primitivism tot mai adânc.

La începutul acestui secol se anunța cu groază: în zece ani ghețarii se vor topi, clima va fi distrusă, omenirea se va prăbuși în primitivism.

După 2010 se anunța cu groază: în cel mult zece ani nivelul mării va crește atât de mult încât toate orașele de coastă vor fi inundate; furtunile vor devasta planeta, lumea se va întoarce în primitivism.

Din 2020 se anunță cu groază: gripa va ucide pe toți cei care nu se maschează, nu se vaccinează și, până la urmă, nu se cipează; încălzirea globală va distruge lumea în cel mult zece ani; omenirea supraviețuitoare se va prăbuși în primitivism.

În fiecare deceniu cele mai mari dezastre au fost însă provocate de politicieni:

  • inflație
  • crize economice
  • războaie civile
  • războaie între state
  • războaie economice
  • taxe și impozite care au distrus nenumărate vieți
  • propaganda urii în numele păcii
    etc., etc., etc.

Manipularea s-a făcut mereu prin mass-media. Iar oamenii încă se uită la televizor, citesc ziarele devenite site-uri, ascultă aceeași politicieni sau pe ucenicii lor, acum deveniți politicieni activi.

Dependența de minciunile zilnice este cumplită.

Mihai-Andrei Aldea