1 min read

Liber la căsătorii gay în Slovenia

Imaginați-vă că Referendumul pentru Familie ar fi fost validat, dar unii s-ar fi șters la fund cu el.

Cam asta s-a întâmplat în Slovenia.

Ne-am luat cu Buhnici și prostiile lui și am neglijat această știre, care e un atentat la democrația unei țări.

Curtea Constituțională a Sloveniei a decis în urmă cu o săptămână recunoașterea căsătoriilor gay, în ciuda faptului că slovenii au votat până acum de 3 ori împotriva acestui lucru.

6 judecători au votat pentru, în timp ce doar 3 s-au opus iar Slovenia a devenit prima țară din fostul bloc sovietic ce introduce căsătoriile gay. Pe lângă mariaj, Curtea Constituțională a mers până la capăt, le-a acordat persoanelor gay și dreptul de a adopta copii.

Românii au votat în 2018 peste 91% împotriva acestui lucru, însă referendumul a fost invalidat din cauza prezenței mici. Gândiți-vă cum ar fi fost să fie validat și cu toate acestea să fi venit ulterior CCR să spună că persoanele gay se pot căsători.

Slovenia acum a devenit un model și e lăudată în UE, deși voința poporului a fost călcată în picioare. În același timp, Ungaria care a ascultat voința poporului și propaganda LGBTQI a fost interzisă în școli a fost pusă sub acuzare de către Comisia Europeană și urmează să fie luate măsuri împotriva ei.

Deci democrația e ok și bună atâta timp cât respectă propaganda progresistă. Dacă nu, tot ca ei se face.

Nu cred că noi putem să ne opunem în continuare valului, mai ales că vedem cât de repede fug unii cu drepturile omului atunci când agenda spune că trebuie.

Paul Gabriel Andrei