1 min read

Alt tun marca Ursula von der Leyen

Comisia Europeană a anunțat semnarea unui contract pentru încă 250 de milioane de doze de vaccin COVID-19 dezvoltat de firma spaniolă Hipra. Ca de obicei, prețul este ”secret” în primă fază.

Comisarului european pentru sănătate, Stella Kyriakides, ne explică: ”Am cumpărat dozele pentru a asigura o pregătire maximă în apropierea lunilor de toamnă și iarnă. O creștere a vaccinării și a dozelor de rapel va fi esențială în lunile următoare”.

De remarcat că noul vaccin încă nu a primit aprobarea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA). Probabil că e vorba despre o simplă formalitate (fix ca la o aspirină banală), din moment ce tov. Ursula și-a permis să semneze contractul înainte ca serul-minune să fie autorizat în UE.

Urmează ca șefa Comisiei Europene să-i cheme la raport pe șefii de guverne, ca să le bage pe gât cota parte din marfa negociată cu spaniolii (de văzut dacă au vreo legătură cu Kill Bill). Așa cum îl știm, tov. premier Ciucă va bate din câlcâie și va prelua factura fără comentarii.

În luna iunie 10 țări din UE, printre care și România, au cerut Comisiei Europene să permită renegocierea contractelor pentru vaccinurile Pfizer, acuzând risipa uriașă. Ne amintim că potlogărița Ursula von de Leyen a comandat 4,2 miliarde de doze, de aproape 10 ori cât populația întregului bloc comunitar, după ce a ”negociat” la sânge cu Albert Bourla.

Iată că în loc să reducă din consecințele mega-tunului cu vaccinuri Pfizer, tov. Ursula ”persistă în comportamentul infracțional” (cum ar zice procurorul șef Kovesi, dacă ar avea curaj).

Adrian Onciu