2 min read

Rambo, frate!

Cum era de așteptat, după ce Boris Johnson a demisionat, și-a găsit repede o ocupație demnă de statutul său de ”fost premier”: propagandist de război și trainer pentru trupele ucrainene.

”Săptămâna aceasta am vizitat trupele ucrainene care sunt antrenate de forțele armate britanice în North Yorkshire. Regatul Unit s-a angajat să facă tot ce poate pentru a ajuta Ucraina să continue să respingă agresiunea rusă”, a scris Boris pe Twitter, unde a atașat și filmulețul de la ”antrenamente” (vezi video în postarea de mai jos).

Cu siguranță englezii exultă. Tropăie de nerăbdare să se ducă voluntari pe front. Să fie și ei ca Boris, să arunce grenade, să tragă cu mitraliera, să omoare ruși. Și asta în timp ce familia rămasă acasă mai face un credit, până se întoarce eroul cu buzunarele pline sau între patru scânduri.

Suportul englezilor de rând, atât cât există, pentru ”cauza” ucrainenilor, are doar o singură explicație: propaganda agresivă din mass-media. Marea Britanie e prea departe de front pentru a avea mici emoții. Iar justificarea ”Apărăm ordinea mondială liberală” sună prea vag în urechile publicului. De fapt, sună ca dracu’.

Oamenii vor doar să traiască mai bine. Și să nu tremure de teama războiului nuclear, declanșat chiar și accidental (sau provocat de inși aflați cu spatele la zid), în timp ce liderii-circari se dau în stambă făcând-o pe-a Rambo. Englezilor nu le pasă de ”hegemonia americană”, de ”multipolarism” sau de alte sintagme folosite îndeobște de politicieni.

S-au săturat, însă, de pandemiile puse cu mâna de gașca lui Schwab. S-au săturat și de politicienii-marionetă, aflați la cheremul filantropilor din Big Pharma, dar care se pricep foarte bine și la încălzirea globală sau la războaie duse prin intermediari.

A spune că nu te afli în conflict direct cu Rusia când te lauzi pe Twitter cu astfel de filmulețe este ca și cum ai pretinde că ai fi virgin după 20 de ani de căsnicie. Este ridicol. Cu siguranță frontul din Ucraina (în special partea de vest, mai puțin lovită) colcăie de soldați și ofițeri NATO. Inclusiv din România.

Din păcate, politicienii noștri globaliști nu au căzut chiar pe treapta cea mai de jos a ridicolului. Mai urmează să-l vedem și pe Joe Biden într-un filmuleț propagandistic, trâgând cu mitraliera de pe bicicletă și aruncând grenade din galopul calului, în timp ce citește de pe prompter.

”Sfârșitul antrenamentului. Repetă aruncarea grenadei”.

Adrian Onciu