1 min read

Pelerinaj la Kiev

1. Putin trimite săptămânal echipe de asasini profesioniști în căutarea lui Zelensky și a familiei sale, dar toate eșuează, nereușind să localizeze țintele. Și totuși d-na Zelensky a fost găsită foarte ușor de staff-ul revistei Vogue pentru un interviu-eveniment, iar soțul-erou transmite live oriunde, de la Grammy la Atena. Ori profesioniștii ruși sunt niște maimuțoi , ori nu știu… Rețineți: dacă vreți să găsiți pe cineva (oricine, chiar și în buncăr), trotineții de la Vogue sunt soluția.

2. Deși Putin e un nebun care trimite rachete cu mesaje morbide pentru copii, în gări sau alte spații aglomerate, Boris și Volodimir pleacă liniștiți, ca băieții, într-un city tour al Kievului. Televizat. Nu ți-e oleacă teamă că nebunul te poate saluta cu o rachetă în cap?

3. Deși este în desfășurare un război sângeros, Kievul a devenit “the place to be” pentru orice politician european în căutare de voturi. Așa e unii, n-are frică… Mai mult, ajung cu trenul în Kiev,deși pare că Putin are o afinitate pentru a bombarda gări.

4. Mătușa Ursula, sensibilă cum o știm, s-a dus la Bucea. În primul rând, lângă morții băgați în saci, se perinda o mare de oameni, poze, filmări, lacrimi. O mare, ireparabilă profanare a acestor oameni morți, o banalizare a morții și o gravă nesocotire a demnității umane – nu este obiectiv turistic! În al doilea rând, practic, nimeni nu purta mască. Cum este posibil? Decesele, după spusele ucrainenilor, au avut loc între 12 martie – 30 martie (ocupația rusă a orașului). Deci moartea lor a intervenit, cel mai devreme, acum o lună sau, cel mai târziu, acum opt zile. Este imposibil să reziști lângă un cadavru expus atâtea zile, mirosul este de nesuportat, iar acolo erau sute. Vomiți instantaneu și incontrolabil.

Fiți profesioniști, ce draqu!

sursa: Ana Iordanescu