3 min read

Să ajutăm Ucraina

Conform Bloomberg, Zelensky (da, chiar el!) a informat-o pe Ursula von der Leyen că Ucraina are nevoie de 7 miliarde dolari LUNAR, pentru acoperirea plății salariilor și a celorlalte beneficii sociale (pensii, alocații). Deci să ne punem centurile și să îi dăm drumul la muncă! Trebuie sa producem plus valoare 7 miliarde $ lunar, să nu mai zic de arme, că nici alea nu-s gratis. Să plătim pentru un război care va distruge Europa, pare foarte logic, nu?

Foarte bine, să-i ajutăm! Totuși, avem dreptul să ne întrebăm ce au făcut cu toți banii pe care i-au primit? Donații publice – miliarde, ajutoare nerambursabile – miliarde! Unde sunt? S-au evaporat? SUA au trimis vreo 14 miliarde fonduri… Au cerut arme, li s-a dat arme, dar nici măcar acestea nu se văd…

Poate că este momentul oportun să punctăm – toate ajutoarele Occidentului (SUA, Canada, UK, UE) sunt ÎMPRUMUTURI, nu sunt donații, deci nu avem emoții cine deține Ucraina. Înainte de război, toate gândurile mergeau spre un anumit fond de investiții, îngrijorarea fiind cum își va recupera banii cheltuiți când a cumpărat întreaga datorie publică a Ucrainei. Întrebi, Universul îți răspunde, dar șugubăț cum îl știm, a încurcat puțin intriga: cele mai valoroase bogații ale Ucrainei sunt în părțile estice și de sud.

Revenind, să îi ajutăm, dar să și întrebăm de ce vor cu orice preț prelungirea acestui război care le-a înghițit (până acum, dar numărătoare continuă) 45% din economie. Pac, boom, a dispărut! Planul este ca Europa să suporte toate cheltuielile acestei țări, până la sfârșitul războiului? De ce? Dacă durează 5 ani?

Într-un interviu foarte recent, Arestovich, consilierul lui Zelensky, declara senin că acest conflict se va extinde până în 2035, cu pauze, intercalate între confruntări militare la fiecare 2-3 ani. Activistul rus Mark Feigin cel care îi lua interviul își manifestă nedumerirea în legătură cu soarta poporului ucrainean.

Nicio problemă, Arestovich are răspunsul: cei puternici vor rezista, ceilalți ucraineni sunt invitați să se mute în alte țări (interviul îl puteți găsi în comentarii și pe canalul telegram).

De fiecare dată când mi se va opune lupta conducătorilor ucrainieni pentru propriul popor voi posta acest interviu. Zero interes, Zero responsabilitate. Pentru a-l prezenta pe Arestovich în lumina reală, în alt interviu se arată a fi un admirator al tehnicilor ISIS de expunere graduală a violențelor și torturilor…

Deci să ajutăm lunar cu niște miliarde această sleahtă de neo-n@zisti, deviați, transformați din actori (și Arestovich a fost actor) în dictatori. Primele victime ale acestora – Ucraina și poporul ucrainean.

Între timp, pe banii Europei, de la Kiev se împarte dreptatea. Orban nu e bun, președintele Germaniei nu se califică pentru o vizită în Ucraina, Macron a greșit cerând dovezi pentru “genocid”…

Asta e, când Ucraina îți rămâne mică, treci și la rezolvarea problemelor celorlalte țări europene. Ați mai văzut așa o obraznicie?

Să muncim și să dăm bănuți Ucrainei! Face lucruri bune – a scos opoziția în afara legii, plimbă oameni în cătușe, pe cei care nu dispar fără urmă, desigur, înarmează deținuții, își transformă cetățenii în ținte, neagă existența minorităților… O oază!

Înțeleg că domnul Zelensky nu mai poate de grija României și ne anunță periodic că suntem ținta ruşilor. Bine, nu știu dacă e așa sau nu. Ceea ce știu este că românii, mămăligi cum îi cred unii (toți), nu vor permite unor conducători (oricare) să transforme țara în teren arabil de dragul niciunei alte țări. Nici nu avem vocație de martiri, nici t@mpiți nu suntem… Mă îndoiesc că un personaj similar cu Zelensky ar rezista la București! Nu de “eroi” ce suntem, de ne-eroi ce suntem, normali la cap și cu supraviețuirea în ADN.

Un Zelenskiy român nu ar avea continuitate în aparițiile televizare dacă ar începe cu “Slava”. Mă bazez pe istoria noastră, nu mulți fiindu-ne conducătorii care au reușit să se pensioneze… vii.

Deci la muncă, Ucraina are nevoie de arme și bani! Mi-e teamă că transmisiunea se va întrerupe dacă va continua să lovească ținte din Rusia…

sursa: Ana Iordanescu