1 min read

Nu e vina la părinți, că albina n-are dinți

Războiul propagandistic are o țintă clară de-acum înainte.

Va trebui să conștientizăm, om cu om, că dezastrul economic ce va urma are un singur vinovat. Și că sancțiunile idioate, de-a dreptul sinucigașe, nu reprezintă decât o consecință binemeritată. O reacție absolut necesară.

L-ați văzut pe Iohannis. A ieșit la TV să ne roage să-l menajăm pe tov. gen. Ciucă (și pe PNL+PSD=LOVE). E nevinovați. În mare parte, președintele are dreptate. Doar că indică o direcție greșită. A rămas țintuit în mijlocul drumului, cu fața spre Est și degetul arătător îndreptat spre Kremlin.

Nimic despre adevăratele cauze ale inflației, despre efectele tipăririi de bani pe bandă rulantă (drept ”răspuns” la pandemie) sau ale politicilor dezastruoase de tip Green Deal (care au săltat prețul la petrol și gaze încă înainte de izbucnirea conflictului).

Să nu vă imaginați că Iohannis acționează de capul lui. L-ați văzut și în pandemie. Până nu l-au tras de mânecă generalii să-i spună că-i groasă, a insistat cu placa despre ”o banală gripă”.

Așa și acum. Agenția PR de război cu sedii la Londra și Washington a lansat campania ”Vinovatul pentru dezastru”. Atât de penibil e discursul acuzator, încât Zaharov a explodat. Și-a pierdut, brusc, tonul diplomatic: ”Ministrul german de Externe fie dă dovadă de prostie, fie induce în eroare opinia publică”. Asta după ce Annalena Baerbock a spus că Rusia a decis în mod intenționat să transforme războiul împotriva Ucrainei într-un război al cerealelor.

Pandemia și războiul au arătat cât de mici și insignifiante sunt marionetele de pe tot globul. Cât de puțin le trebuie pentru a dansa pe aceeași melodie cu accente de marș funebru.

Concursul Eurovision de aseară doar a confirmat, încă o dată, ceea ce știam cu toții. Că suntem spectatori într-o piesă de teatru de prost gust.

Singura soluție ar fi să dăm buzna pe scenă, să întrerupem spectacolul grotesc și să-i trimitem acasă pe scenariști, regizori și actori.

Adrian Onciu