1 min read

Nesimțire crasă

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, i-a îndemnat pe europeni să continue sancţiunile împotriva Moscovei şi ”să reziste” exploziei preţului la energie şi alimente, consecinţe directe ale războiului în Ucraina.

”Acesta este un test de rezistenţă pentru societăţile noastre”, a declarat Borrell, potrivit France Presse. ”Sunt sigur că Putin mizează pe oboseala democraţiilor. Sunt sigur că el crede că democraţiile sunt slabe. Societăţile europene nu îşi pot permite să fie obosite”, a subliniat diplomatul-șef al UE.

Tovarășu’ Borell, n-ați vrea să rezistați exploziei prețurilor cu 500-1000 de euro pe lună, în loc de 15-20 de mii, cât luați în prezent? Nu vă tentează? Măcar două luni, de probă.

Statele europene ”nu își pot permite să fie obosite”, mai spune ipocritul de la Bruxelles, care nu are grija zilei de mâine, a facturilor la curent și gaze sau a coșului cu alimente. Iar ca el sunt toate așa-zisele elite. Inclusiv din România.

Toți vor ca NOI să ne sacrificăm. Să nu obosim în lupta cu Putin, să rezistăm pe baricade, în timp ce boierii cu rang de ”înalt funcționar public” duc o viață de lux, protejați de bodyguarzi înarmați până-n dinți.

Adrian Onciu