4 min read

LUMEA TRIPOLARĂ: NAȘTERE CU DURERI

Ce noaptea visa, ziua el scria… adică uite ce revelație onirică am avut azi noapte și o scriu aici cu orice risc. Știți că din 2014 bat câmpii că Ucraina se va federaliza și asta e dovada: https://web.facebook.com/niculescu.cristian.96/posts/751998518168356

Treaba e că federalizarea se putea face chiar din 2014, fiindcă NATO/americanii știau și atunci, ca și acum, că nu vor interveni militar dacă rușii atacă Ucraina. Așa că au întins coarda cu revoluția portocalie, ca să-și facă rost de un război proxy cu Rusia. Cumva i-au provocat – sau invitat dacă vreți – pe ruși să atace, iar Putin a prins mesajul.

Însă el a așteptat 8 ani ca să-și trimită soldații în Ucraina, fiindcă în 2014 armata nu era pregătită – gândiți-vă doar că nu exista racheta hipersonică, aia de fentează orice scut antiaerian. Deci, cumva exista planul de federalizare a Ucrainei în mintea ambelor tabere, de cel puțin 8 ani. Bașca faptul că în urmă cu 8 ani America dădea semne grave de oboseală ca jandarm mondial și avea nevoie de un partener-competitor cu care să (re)împartă acest rol, într-un nou război rece.

Știu că partener-competitor sună oximoronic dar am mai explicat diferența pe care nu mulți o înțeleg sau nu vor s-o accepte. Adică SUA și Rusia nu sunt țări inamice, ci sunt (erau, acum avem și China) cei mai mari competitori geopolitici. Superputerile care-și cunosc capacitățile știu că nu se pot răpune reciproc decât distrugându-se reciproc. Și știu la fel de bine că pot guverna lumea împreună, din poziții (aparent) antagonice. Într-un moment de slăbiciune al Rusiei, după căderea cortinei de fier, americanii au uitat această regulă și au preluat singuri conducerea lumii. O sarcină care s-a dovedit prea dificilă pentru SUA, mai ales că între timp s-a ridicat China cu softpower-ul ei.

Să revenim la Ucraina. Prin operațiunile de conflict proxy americanii i-au invitat sau provocat pe ruși să intre peste vecini, urmând ca Ucraina să fie oricum federalizată. Dar globaliștii aveau nevoie de un război care să-i ajute la definitivarea Marii Resetări. Putin le-a livrat acest război care se încadrează în succesiunea de sperieturi grave boală-război-foamete, în urma căreia lumea – sau o mare parte din ea – se va preda noului normal sau NOM. Dar nu va fi NOM înainte de o reconfigurare geopolitică, în care Rusia își va lua înapoi ceea ce consideră că-i al ei, iar apoi va face ce vrea la ea acasă: se resetează sau nu, închide țara sau nu.

Deci, dacă Putin a prins ideea din zbor, el a livrat un război globaliștilor, din care-și ia bucata lui de Ucraină și încheie conturile cu Europa, apoi se concentrează pe ”core business”, adică Eurasia – că doar marii strategi occidentali asta spun că i-a băgat Dughin în cap. Adică rușii vor pune Siberia în centrul viitoarei lor dezvoltări, orientată spre piețele China + sateliții din sud-estul Asiei și republicile foste sovietice ”stan” musulmane. Rusia mai primește mână liberă printr-o țară sau două latino-americane, unde SUA rămân dominante.

China are deja peste jumate din Africa, acaparată cu soft power, cealaltă jumătate africană e parcelată între Occident (majoritar) și Rusia… și gata împărțeala!

Vom avea o nouă configurație geopolitică, un război rece tripolar, în care cele 3 imperii se țin reciproc în balans și cel puțin unul dintre ele intră în era controlului digital total al sclaveților din zona posedată. Așa nu mai există riscul ca o singură superputere să încerce să ia tot potul și să rămână singură la masă, fiindcă celelalte 2 se vor alia contra ei. În această lume tripolară avem o America la zenit, o China care domină net economia și o Rusia care va alterna rolul de jandarm de serviciu, cu americanii.

China nu poate să fie nr.1 doar cu economia, SUA și Rusia au forță militară dar n-au economică. Însă dacă americanii nu se redresează economic, prin forțe proprii cum ar fi vrut Trump (dar i-au dat-o la temelie), Rusia rămâne singură cu Marele Zid Chinezesc din spatele căruia se va revărsa profeția biblică.

Legat de tot ceea ce am povestit mai sus, cred că Putin a avut o revelație când a fost în China, la Olimpiadă, ceva de genul lui Ceaușescu în Coreea de Nord. Putin a descoperit înfiorat avansul economic al Chinei, mult peste Europa cea râvnită de imperiile țariste și URSS. Adică Europa nu mai este o miză pentru Rusia, cât era în trecut iar China e seducătoare dar prea mare și avidă de lebensraum (spațiu vital).

Pentru moment Moscova dorește să-și refacă niște state tampon inofensive la granița de vest cu europenii și să se întoarcă spre Asia și chinezi, acolo unde nimeni nu-i condiționează livrarea de gaze iar China are portofelul plin pentru resursele rusești. Părerea mea e că după ce se încheie cafteala din Ucraina cu federalizare, controlarea nordului Mării Negre și refacerea unui scut în fața NATO, Rusiei i se rupe de Europa. Poate să devină și autarhie (economie autosuficientă) dacă are chef, un megastat continental închis și în afara regulilor restului lumii.

Să ne amintim că SUA au fost un stat închis vreme de un secol după independență. În vremea în care Imperiul britanic domina și globaliza mapamondul prin puterea sa maritimă, americanii s-au dezvoltat din resurse interne, ceea ce le-a permis ulterior să devină o forță capabilă să influențeze WW1 și să câștige WW2.

Ei bine, Rusia încă n-a trecut încă printr-o revoluție economică. cum au trecut SUA și China.

Să nu uit: China mai are de probat ceva cu Taiwanul și nu cred că-i iese doar cu soft power – deci serialul războiului se mută din extremitatea est-europeană în Extremul Orient.

Unde se află România în acest scenariu? Păi, zarurile au picat că suntem în zona statului globalist digital. Sau poate că nu s-a jucat pe România, ci doar pe părți din ea.

sursa: https://www.facebook.com/100067172949295/posts/297244732524623