3 min read

GLOBALIZARE PE JUMĂTATE

O dată cu vizita lui Lavrov în China, s-au limpezit apele. Va fi o nouă ordine mondiala ”multipolară, justă și democrată”.

Amenințările dinspre Washington nu au avut efect asupra relației strânse dintre Putin și Jinping. Filantropul Soros nu degeaba l-a atacat pe președintele Chinei cu puțin timp înainte de izbucnirea războiului. Știa că jocurile erau făcute.

Așadar, se prefigureaza două blocuri extrem de puternice. Și potențial echilibrate, deși Occidentul vrea să lase impresia că nu există viață (bună) fără dolar.

România nu are de ales. A făcut-o deja Traian Băsescu, odată cu semnarea parteneriatului strategic. La vremea respectivă, părea varianta ideală. Prea puțini ar fi putut să prevadă evoluția democrațiilor occidentale în situații de criză; derapajele neomarxiștilor; corectitudinea politică extrasă din cursurile de psihiatrie; conspirația filantropilor miliardari, a politicienilor și corporațiilor pentru implementarea Marii Resetări.

Democrația din ultimii doi ani e foarte departe de cea pe care am visat-o o dată cu intrarea în NATO și Uniunea Europeană.

OCCIDENTUL MERGE ÎNTR-O DIRECȚIE GREȘITĂ, TREBUIE S-O SPUNEM RĂSPICAT.

Știu, și Moscova spune același lucru. Dar și Viktor Orban. Sau Jaroslaw Kaczynski, cel mai important aliat al Casei Albe în războiul cu rușii.

Nu putem închide ochii. Nu putem spune ”sunt ai noștri, mergem cu ei până-n pânzele albe, indiferent de consecințe”. Când greșește grav, Occidentul trebuie tras de mânecă. Trebuie criticat cu asprime și repus pe șine. Nu vom aștepta s-o facă rușii pentru noi.

Globalizarea de tip liberal a eșuat. Însă noi vom continua să trăim într-o astfel de democrație, împreună cu aliații din Vest. Vom continua să sperăm că lucrurile vor reveni la normalitate. Cu riscul, asumat, de a fi puși în permanență în oglindă cu ”democrația” ruso-chineză.

Viitoarele abuzuri ale politicienilor din Occident (sper, nu mai grave decât deja am văzut) vor păli în comparație cu dictatura lui Xi Jinping. Iar asta va face ca misiunea noastră să devină un coșmar. Vom fi în continuare atacați cu binecunoscutul ”putinistule”. Și ni se va spune, foarte direct, ”Nu-ți place de Ursula von de Leyen? Nu-l înghiți pe Biden? Pe Timmermans? Ești liber să pleci la Moscova sau la Beijing!”.

Iar la Beijing nu mă văd plecat prea curând. La chinezi, dictatura este una de manual.

Războiul din Ucraina i-a resuscitat pe ideologii neomarxiști, adepți ai globalismului fără niciun Dumnezeu. Le-a dat apă la moară, după ce vreme de doi ani au tăcut chitic. N-au scos un sunet.

Acum se cred pe cai mari. Pot compara abuzurile Ursulei cu măcelul din Mariupol. În mod evident, o fac cu capul sus. Cu aroganță. Cu tupeu, chiar. Orice gest incalificabil al politicienilor din occident devine, automat, mult mai scuzabil decât agresiunea lui Putin.

Așadar, în viitorul apropiat ne putem aștepta ca politicieni de tipul Ursulei să fie și mai obraznici. Și mai mincinoși. Și mai corupți. Acum au un ”scut” natural, invizibil și foarte puternic.

Iată de ce nu ne miră deloc poziția unuia ca Teodor Baconschi: ”Societatea românească e divizată între publicul prooccidental, urban și educat și publicul naționalist, ortodoxist, antimodern și antioccidental, pe care Rusia, succesoarea neconsolată a URSS, l-a alimentat, prin propagandă și agenți de influență la vedere”.

Dacă nu vă regăsiți în ”publicul naționalist, ortodoxist, antimodern și antioccidental”, nu-i nimic. Are grijă Baconschi (împreuncă cu gașca lui) să vă bage în aceeași oală. Iar dacă vă regăsiți și nu găsiți nimic rău în asta, ar fi bine să n-o spuneți cu voce. Nici măcar pe Facebook.

Pentru că veți fi ”curățat” imediat. Lichidat ca ultimul gândac de bucătărie. Dușmanul de clasă este bun doar dacă nu mai respiră. Așa cum pretinde Baconschi, ”la război, ești obligat să-ți alegi tabăra, nu să joci la două capete”.

Tu în ce tabără ești?

sursa: https://t.me/onciu (Telegram)