2 min read

Iarna care vine

O veste proasta pentru europeni: razboiul nu se va sfarsi pana la iarna si sunt sanse foarte mari ca sezonul rece sa prinda toata Europa fara gaze adunate in depozite.

De ce nu se va sfarsi pana la iarna? Dintr-un motiv foarte simplu: nici rusii si nici americanii nu si-au terminat misiunea.

Rusii trebuie sa ocupe cat mai mult spatiu in Ucraina si sa distruga cat mai mult din capacitatea militara si economica a tarii iar americanii au ca misiune distrugerea capacitatii economice a Europei.

Daca nu v-ati prins inca despre ce se ascunde in spatele razboiului din Ucraina si inca mai sunteti cu Slava Ucrainei si cu eroicul popor vecin in vena, va meritati soarta.

Din pacate, Romania are parte de o garnitura foarte proasta de administratori politici. Desigur, a fost dorinta UE si a SUA ca tara noastra sa nu poata fi guvernata si sa execute doar ordinele venite in plic. Dar acest lucru s-a intamplat cu largul consimtamant al cetatenilor sai, care au muscat propaganda susurata de MSM si de liderii de opinie si care au ales de fiecare data cele mai proaste solutii.

Foamete, criza energetica, criza morala, Educatie zero si Bacalaureat numai bun pentru desemnarea culegatorilor de sparaghel, Sanatate in pioneze si dictatura sanitara cat cuprinde, o clasa politica de tot rahatul si, peste toate, trimisii occidentali care vegheaza sa nu cumva sa iesim de pe traseul stabilit. Toate acestea sunt posibile pentru ca poporul a decis asa. Si poporul are intotdeauna dreptate, nu-i asa?!

Romanii merita tot ceea ce li se va intampla.

Vor ramane la iarna fara gaze desi suntem producatori si am putea sa ne asiguram nevoile? Slava Germaniei! Slava UE care spune ca nu e drept sa avem gaze numai pentru noi si ca trebuie sa le impartim cu ei.

Vor manca romanii greieri si lacuste? O-ho-ho! Ca atunci cand se interzicea taranilor sa mai creasca porci pe motiv de pesta africana, au zis ca asa e bine. Cand au desfiintat magazinele Unirea, care preluau produse de la producatorii romani, au fost de acord, ca nu e bine sa avem asa ceva.

Cand s-a abolit legea care obliga supermarketurile sa vanda 50% produse romanesti au fost de acord si cu asta, ba chiar au insistat.

Sa amintesc de celebra ordonanta cu plafonarea preturilor? Sa amintesc de faptul ca acum pretul energiei a crescut imens si nu doar din cauza razboiului? Sa amintesc cum ieseati in piata si cereati abolirea Ordonantei?

Da, puisori, acestea si multe altele sunt din vcauza voastra. Voi, inteligentii natiei, fara pic de luciditate si fara sa ganditi o clipa la consecinte ati condamnat tara asta la criza economica si politica. Si nici acum nu v-ati dat seama cum ati fost dusi de nas si inca mai credeti ca aia care au distrus tara sunt salvatorii neamului.

Partea buna este ca veti suferi si voi, alaturi de restul lumii. Desi, cred ca unii, asa mai in varsta, care au prins si celalalt regim, o vor duce mai bine pentru ca stiu deja cum sta treaba. Mai au o casa la tara, o ruda, o soba cu lemne, o gradina de zarzavat, niste gaini…

Pot trai si fara curent, ca au o biblioteca din care sa citeasca, nu au neaparat nevoie de smartphone si supermarket.

Dar joburile voastre au nevoie de electricitate, de gaze, de oameni care sa cumpere, de FB, de Internet, de computere, tablete, de “public comercial” care sa asculte radio, sa se uite la TV, aveti nevoie sa vindeti. Si cand nu vor fi nici bani sa se cumpere, nici curent pentru casele de marcat si cititoarele de carduri, nici cladura la birou… locurile alea de munca vor fi inutile iar multinationala care le oferea va fi plecat deja in alta tara.

Si tot nu veti fi priceput ca totul a fost cauzat de egoismul si prostia voastra…

Răzvan Bibire