1 min read

Foametea și frigul

În timp ce încep penuriile la alimente și explodează prețurile la toate utilitățile (desigur, nimic planificat aici), lătrăii propagandei (aceiași care vă spuneau să vă injectați) vă asigură că lor le este în principiu bine dacă voi faceți frigul un an–doi–doișpe — până se aplatizează curba cu rușii. De remarcat: personajul este unul și același care se lăuda că lucrează pentru firmele de injecții ale căror produse vă erau impuse cu forța, dimpreună cu certificatul digital.

Urmează un nou val de „stați în casă”, pe frig, fără mâncare, fără apă caldă, fără apă. Atunci n-o să mai fiți așa recalcitranți. Nu de alta, dar dacă rămâneți recalcitranți *și așa*, băieții au montat camere cu recunoaștere facială și au implementat „securitate cibernetică”. Și, dacă nici așa nu merge, există „trupele NATO”, care se ocupă ce cei cu adevărat recalcitranți — cu cei care nu vor să se injecteze, nici să mănânce viermi, nici să-și ia codul QR, deci care sigur-sigur-sigur sunt agenți ruși.

Au acoperit băieții toate ieșirile. Ca-n vremea maestrului Iulian Vlad, pe care-l și sărbătoreau deunăzi; doar că-n beneficiul altor stăpâni.

Dan Dima