2 min read

Trădare, de trei ori trădare

Întrucât treburile merg din ce în ce mai rău pe front, iar Occidentul insistă pentru continuarea războiului până la ultimul ucrainean, eroul Zelensky a trebuit să găsească țapi ispășitori. Din propria tabără. Așa că a făcut o listă cu peste 650 de trădători, în frunte cu șeful Serviciului de Securitate (SBU) și procurorul general.

Vă închipuiți câtă strategie militară cunoaște actorul de comedie și cât de pricepuți sunt consilierii din imediata apropiere – la rându-le actori, regizori și producători băgați în prima linie direct de pe platourile de filmare.

În timp ce Rusia exportă petrol binemersi prin intermediul Arabiei Saudite și altor țări prietene, panaramele-marionetă din fruntea UE și de la Washington ne îndeamnă să mergem cu bicicleta dacă vrem să-l nimicim pe Putin. Rezultatul sancțiunilor ”nemaivăzute” este cel pe care-l vedem cu ochiul liber: prăbușirea economică a Europei. Și asta în paralel cu încasări record ale Kremlinului pe resursele exportate, plus întărirea puternică a rublei.

În fața evidențelor, propagandiștii din mass-media cunoscuți drept ”tonomate miluite” de Big Pharma și Big Tech încearcă din răsputeri să vopsească gardul. Să mistifice realitatea. Ei se adresează în special publicului analfabet funcțional sau insuficient informat. Și se străduie să arate că Rusia va pierde măcar ”pe termen lung”. Cică deja ar fi pierdut o treime din trupele terestre. Așadar, ucrainenii sunt super-optimiști. Sunt convinși de victoria finală, în special după ce Zelensky i-a stâlcit pe trădători sub bocancul său de armată, primit cadou de la Boris.

Problema e că Joe Biden îl împinge pe Zelensky într-un punct de unde chiar nu va mai putea negocia. Adică îl împinge spre războiul de uzură, desfășurat pe parcursul multor ani de zile, cu avantaje evidente pentru Washington. Și, în același timp, cu perspectiva unui dezastru economic în Europa.

Apropo de avantaje, generalul Ciucă are agenda plină. Producătorii americani de armament se perindă pe la Palatul Victoria ca pe la sfintele moaște, cu ”oferte de nerefuzat”. Cea mai nouă ofertă: tancurile Abrams! (Polonia a înhățat deja 250 de bucăți noi și 116 second-hand, gen miliarde de dolari). Să nu uităm că și Maia Sandu vrea să-și doteze armata deocamdată inexistentă, așa că n-ar fi exclus s-o facă prin intermediul lui Ciucă.

Ca și cum n-am avea suficiente probleme, gazeta de perete a ambasadei americane (aka Europa Liberă) ne îndeamnă să ne înrolăm mercenari în armata lui Zelensky (”Cineva trebuie să facă ceva”: Tot mai mulți străini se alătură armatei ucrainene). Confirmând astfel că Joe Biden se gândește la un război de lungă durată. Și că nu dă doi bani pe viețile europenilor/românilor mai slabi de înger, păcăliți fie cu bani, fie cu propaganda de război deșănțată.

Ar trebui să ne așteptăm ca marionetele Scholz, Rutte și Iohannis să-i găsească, la rândul lor, pe trădători. Pe indisciplinații care nu afișează steagul lui Zele la profil.

Și să-i pedepsească în mod exemplar.

Adrian Onciu