3 min read

Situația economică

Ies liberalii cu informația că anul ăsta vom avea canci creștere economică. De fapt dacă ar fi așa ar fi bine întrucât, la cum arată lucrurile, nu de stagnare va fi vorba, ci de cădere economică. Acum cât să fie? Probabil spre sfârșitul anului vom constata că avem un picaj de peste 5%. Știu, e mult, iar acum pare neverosimil. Însă rugați-vă să fie doar atât!

Ce trebuie să înțelegeți? Picajul e picaj, însă mai avem un fenomen pervers: datoria. Vedeți, aici e o chestie chiar perversă. Dacă ți-a scăzut PIB-ul cu 5%, datoria ta care acum e de 50% din PIB, anul viitor va fi de 52%, asta doar ca efect al schimbării bazei de raportare.

Ar trebui să aveți însă și o altă imagine: când a fost luat la pușcărie „tiranul Dragnea”, datoria publică a țării era de 34% din PIB, asta după ce „titanul Cioloș” o lăsase la 37% din PIB!!! Pe vremea „tiranului Dragnia” s-au mărit pensii, salarii în sistemul de sănătate și în învățământ, iar experții sufletului spuneau că România mai are puțin și se prăbușește. Păi nu s-a prăbușit! Iaca, își plătea datoriile și scăpa de ele.

Au venit geniile Plăvanului! Ce s-a întâmplat? Orban, într-un singur an, a ajuns la 47% din PIB. Să nu uităm, îl avea Ministru de Finanțe pe Cîțu. De la 34% la 47%!!! Cîțu, odată întronizat, a mai adăugat și el două procente la gradul de îndatorare, iar „Ciucă-al nostru” a mai fript și el două procente. Mișto!

Ce s-a făcut cu banii împrumutați până acum? Păi să vedem:

  • furturi pe vremea pandemiei
  • achiziții dubioase de vaccin pentru zece Românii
  • pomeni pe la aparatul de partid pentru victoria lui Cîțu(ați uitat?)
  • ajutoare fără număr pentru Ucraina(deh, „Ciucă-al nostru”!)
    și …
  • bani băgați cu nemiluita în arme!!!

De fapt cu aceste ultime două puncte ar fi trebuit să încep. Ciucă a fost pus premier ca să îndoape mafia militaro-industrială a SUA cu cât nu-și permite România. E ordin pe unitate! Dăm arme în Ucraina și cumpărăm altele pentru noi. Acum le-a picat pe MIG-uri. Mai țineți minte ce vă ziceam când cu Kamala? Atunci era vorba să le dăm noi pe-ale polonezilor. Nu, bre, s-a decis: le dăm pe-ale noastre că cică „nu mai ie bune”! Și luăm altele că are America fier vechi cât cuprinde. E jale! România plătește într-un an tribut către SUA cât n-a plătit în toată istoria către turci! Nu-i o figură de stil, e realitatea! Și pentru ce?

Hai că vine și punctul ăsta. Chiar așa, pentru ce plătim? Pentru securitatea noastră? Aiurea! Întrebați-i p-ăia din Parlament, pe cei din Guvern și pe Plăvan: cum e cu proiectele ălea care prevăd împărțirea României în zone mai mici? N-ați auzit, nu-i așa? Ei au auzit și tac. Decartează și tac.

Stați liniștiți așa cum stă Plăvanul. Desigur, el n-a strâns peste un miliard de dolari precum a făcut Zelenskyi, dar are și el câteva sute de milioane acolo. Deh, n-a riscat, dar a executat docil fix tot ce i-au cerut. Pas cu pas, punct cu punct. Și ce mare lucru i-au cerut? Să-i execute pe proști? Da, ne-a executat!

Așa că stați liniștiți! Stați în băncile voastre. Stați și decartați până vă zice hegemonul că e nașpa cu apărarea voastră și că trebuie să mai puneți mâna pe pușcoace. Asta, desigur, după ce face rusul desenul pe șervețel. Ce-aveți, n-ați învățat la istorie? Cu o mică diferență însă: totul se va face pe comercial, adică pe datoriile ălea pe care nu le mai putem plăti. O să vedeți, va fi frumos! Hai, somn ușor!

P.S. Vedeți că și vecinul de la nord plănuiește niște terenuri de-aici, în compensare pentru ce pierde în Est. Și-o să i le dăm, nu-i așa? Că doar noi le-am luat de la ei, nu-i așa?

sursa: Dan Diaconu