1 min read

Poluarea în Europa

Într-o bună zi (zi care sper in fiecare zi să fie mâine), toate gogorițele ipocrite ale acestor activiști netrebnici pe care numai decența și reținerea firească în a folosi cuvântul “fasciști” ne impiedică să îi numim “fasciștii verzi”, se vor sparge în câteva adevăruri de cristal în care se vor reflecta fețele lor diforme de propagandiști zombificați.

Unu: producția și întreținerea sistemelor de energie regenerabilă poluează și costă mai mult decât energia regenerabilă pe care o produc.

Doi: energia nucleară este singura sursă de energie care poate asigura supraviețuirea energetică a civilizației, deci orice alt demers către energia regenerabilă este sursă de poluare și duce într-un punct mort.

Trei: poluarea produsă de cetățeanul din marile aglomerări urbane este doar o mică fracție din poluarea industriala produsă de marile corporații. Să reduci poluarea individuală înseamnă să reduci standardele de civilizație și nivelul de trai.

Patru: orașul-metropolă corporatist, cu zgârie-nori, este încă din concept o uriașă sursă de poluare, pe care locuitorii o amplifică prea puțin prin simplul fapt că locuiesc acolo.

Cinci: instalațiile și vehiculele militare, industria de armament și operațiunile militare contează cu peste un sfert din poluarea industrială.

Și șase: poluarea produsă de toată Europa într-un an este egală cu poluarea produsă de o erupție a vulcanul islandez Eyjafjallajökull într-o săptămână, iar dacă vulcanul Etna erupe, Europa dispare.

Atât de gravă este poluarea în Europa.

Călin-Liviu Georgescu