2 min read

Medici sau escroci?

Foarte puțini medici au avut verticalitatea și curajul de a protesta. În România, îi numeri pe degete. Ceilalți s-au compromis iremediabil. Au băgat capul în nisip (în cazurile ”fericite”) sau au devenit propagandiști ai sistemului. Banii, funcția, job-ul călduț într-un spital și uneori colaborarea cu ”organele abilitate” au reprezentat tot atâtea argumente greu de refuzat.

Asta a făcut ca sistemul medical în ansamblu să-și piardă de tot credibilitatea. Oamenii îi privesc acum pe doctori cu suspiciune. Unii chiar îi detestă. Și asta pentru că într-o situație de viață și de moarte, de încălcări flagrante ale drepturilor și libertăților, nu au avut demnitatea de a-și face cu onestitate meseria. De a nu-și încălca jurământul specific profesiei de medic. Au preferat complicitatea cu psihopații dirijați de OMS.

Există date publice, apărute imediat după ce războiul a luat locul pandemiei. Peste tot în lume s-au umflat la maxim cifrele cu decese Covid, pentru a ridica nivelul de teroare. Inclusiv la copii. Ceea ce arată fără dubiu lipsa de scrupule și ticăloșia păpușarilor. Scopul a fost ungerea mașinăriei Big Pharma de făcut profit pe spatele populației (prin intermediul unor potlogari ca Ursula von der Leyen).

Până ieri nu am văzut, negru pe alb, directivele OMS pe baza cărora doctorii au închis ochii și și-au bătut joc de meserie. Ei bine, definițiile de caz pentru C19 sunt stipulate într-un act emis de Institutul Național de Sănătate Publică (link în comentarii). Potrivit acestora, medicii sunt obligați să treacă C19 la cauza decesului chiar dacă pacientul respectiv a avut cancer în fază terminală: ”Decesul la un pacient confirmat cu COVID-19 nu poate fi atribuit unei boli pre-existente (de ex. cancer, afecțiuni hematologice etc.) și COVID-19 trebuie raportat ca și cauză a decesului, independent de condițiile medicale pre-existente care se supectează că au favorizat evoluția severă a COVID-19”.

Mai mult, medicii au libertatea deplină doar de a PRESUPUNE că pacientul a murit din pricina virusului: ”COVID-19 trebuie menționat pe certificatul de deces drept cauză a decesului pentru toate persoanele decedate la care COVID-19 a cauzat sau se presupune că a cauzat sau a contribuit la deces.”

Deci o simplă presupunere este arhisuficientă. Așa o bătaie de joc, pe față, am mai văzut doar când Arafat a ieșit la televizor să ne spună că și asimptomaticii trebuie internați.

În condițiile date, când mass-media tace, iar specialiștii sunt direct angrenați în perpetuarea ticăloșiilor, nu ar trebui să mire pe nimeni că sistemul medical va ajunge la cota cea mai de jos a încrederii. Și că oamenii vor prefera mai degrabă să se trateze cu apă chioară, decât să încapă pe mâinile unor escroci.

Adrian Onciu