1 min read

Let's go, Brandon

Directorul CIA, președintele Zelensky și nepoata lui Hrușciov avertizează, la unison, că Rusia ar putea folosi arme nucleare în Ucraina. Mai lipsește din listă doar Sorinel Puștiu.

Desigur, nu trebuie să ne panicăm. Generalul Ciucă a distribuit suficiente pastile cu iod. Suntem în siguranță. Doar trebuie să rămânem în casă vreo câțiva ani, până trece norul radioactiv.

La fel de ”în siguranță” se simt și americanii. Majoritatea confundă Ucraina cu Polul Nord, dar asta-i altă discuție. Important e că nu confundă pompa de benzină cu pompa de maioneză de la fast-food.

Bătrânelul Joe Biden conduce detașat în clasamentul celor mai slabi președinți din istorie. L-a depășit până și pe mult-hulitul Trump. Are însă o scuză. Acționează doar la comandă, iar bateriile i se descarcă din senin. Și uneori mai uită textul. Uită și unde se află. De pildă, zilele trecute s-a întors să dea mâna cu Zelensky, deși eroul nostru era la Kiev, la mii de kilometri distanță.

Lumea occientală e condusă de acest moșuleț uns cu toate alifiile, cu un aer senil. Un tip super-bogat după o carieră foarte lungă în politică, al cărui fiu Hunter e un soi de Fane Căpățână, însă cu studii superioare și costume la patru ace. Joe Biden a reușit câteva lovituri de ”maestru” în doar 16 luni de când e la Casa Albă. Cea mai importantă e că a băgat Europa în război și n-are de gând s-o scoată prea repede. Războiul lui Biden pentru vânzări de petrol, gaze și armament a devenit și războiul nostru.

Sub falsul pretext că rușii o să dea năvală în Europa, stăm cu securea atacului nuclear deasupra capului și îndurăm consecințele economice ale unor sancțiuni bune doar pentru a justifica oprirea totală a conductei de gaz rusesc. Cu consecințele de rigoare.

Mi-e teamă să nu vină prea târziu o schimbare de regim la Casa Albă, deși nici republicanii nu par din cale-afară de dornici să restabilească pacea.

sursa: Adrian Onciu