2 min read

Eroii noștri

Sunt foarte îngrijorat. În ultima vreme mass-media nu mai relatează despre ucraineni care îi bat pe ruși cu o singură mână și alte fapte de vitejie similare. Nici despre caprele-eroine.

Războiul continuă într-o singură direcție. Până și lui Zelensky îi vine greu să mai iasă pe Facebook. Mai nou, pretinde că oamenii lui nu sunt descurajați, vorbește despre reconstrucția a ceea ce va mai rămâne din țară (ca ”sarcină comună a întregii lumi democratice”) și spune că luna august va fi un ”punct de cotitură”. Însă războiul nu se va termina mai devreme de anul viitor.

După cum ați sesizat, s-au topit în ceață apelurile disperate de furnizare de armament greu. Semn că occidentul își face datoria. Chit că nimeni nu știe ce se întâmplă, cu adevărat, cu respectivele tunuri, rachete și drone.

Dacă nu va avea loc vreo provocare de tip ”false flag”, urmată de o adevărată catastrofă, ne îndreptăm rapid spre confruntarea în plan economic. Acolo unde Joe Biden și acoliții globaliști promit că-l vor doborî pe Putin. Nu înainte de a doborî economia Europei.

Prețul gazelor naturale a crescut cu încă 13%, spre 2.000 de dolari mia de metri cubi, în timp ce petroliștii din Orientul Mijlociu și SUA nu intenționează să mărească producția, spre disperarea lui Biden. De fapt președintele american, în mod ironic, a pus scumpirile în spinarea lui Putin, însă i-a făcut responsabili, în final, pe lacomii benzinari americani. Cărora le-a cerut, imperativ, să scadă prețul la pompe, pe motiv că ”suntem în situație de război”.

Bineînțeles, un război nedeclarat (în Congres) și neasumat de cetățenii americani. Cu atât mai puțin de europeni.

Cum spuneam anterior, din moment ce politicieni ca Biden și Iohannis ne-au târât într-un conflict pe care nu ni-l dorim, tot ei ar trebui să suporte consecințele. Și să deconteze integral costurile care pentru majoritatea populației ar putea să însemne sărăcie, pierderea job-urilor și, în unele state, chiar foamete.

Problema majoră e că acestor politicieni nu le pasă. Se simt protejați de bodyguarzi, de servicii secrete, de armată. Au milioane de dolari în cont și ultima lor grijă ar fi să se gândească la noi. La simplii cetățeni care privesc întregul spectacol de pe margine și se simt complet neputincioși.

Privind la protestele din Olanda, am speranța că nu vom fi chiar neputincioși. Ține doar de noi.

Adrian Onciu