2 min read

Dictatura Elitelor

Pentru a împlini visul oricărui român de a îngenunchea Rusia, mai întâi întâi va trebui să îngenunchem noi. Și nici măcar nu se știe dacă rezultatul va fi cel scontat de americani.

O spune, indirect, primarul unui oraș important din România, Mihai Chirica. Un primar cu diverși consilieri din zona serviciilor și având relații excelente cu ambasada SUA. Să nu uităm, Chirica i-a invitat pe americani să-și amplaseze mini-centralele nucleare experimentale chiar în Iași. Eventual, în Parcul Copou.

Ce afirmă Chirica cu destulă dezinvoltură este că românii vor îndura lipsuri ca pe vremea lui Ceaușescu. Și că ar trebui să le considerăm normale. Va fi spre binele democrației. Ne luăm la trântă cu rușii și îi ajutăm pe americani să sară pârleazul.

Din cauza penuriei de resurse energetice care va urma, mulți cetățeni vor îndura foamea. În plus, nu vor avea apă să-și facă un duș sau să-și spele hainele, potrivit avertismentelor lui Chirica.

Citez: ”Vine o perioadă foarte grea când oameni își vor porni din ce în ce mai rar energia termică în casă și asta va afecta și apa caldă. Se va folosi din ce în ce mai rar mașina de spălat rufe din cauza consumului. Fac apel la toți ieșenii, să ne gândim de două ori înainte să aprindem becul. Să cântărim câte frigidere ținem în priză și dacă este necesar sau nu ca apa caldă să curgă la nesfârșit făcând un duș de 15-30 de minute când 5 minute cred că sunt suficiente. Nu spun asta din perspectiva faptului că ai sau nu ai bani. Nu o să fie de unde. Nu o să fie cu ce să încălzești acea apă și nu vă gândiți că vorbesc de pe dealuri. Am mai avertizat despre acest lucru. Va veni o criză a energiei profundă în care nu se va pune problema de cât de mari sunt veniturile tale, ci se pune problema de unde o iei energia”.

Cum de unde?! Păi nu s-a lăudat Ursula von der Leyen că a semnat contractul cu Biden și vom avea suficiente gaze (eventual mai ieftine și mai bune decât ale rușilor)? Nu tocmai a tras o fugă generalul Ciucă în Orientul Mijlociu, să-i convingă pe șeici că românii sunt băieți buni și nu merită să înghețe la iarnă, ca ultimii fraieri?

Nu suntem noi obișnuiți cu raționalizările de orice fel, cu dormitul în frig și cu lipsa energiei electrice încă din comunism? Avem exercițiu, mai putem îndura încă o dată. După dictatura clasei muncitoare, vine dictatura elitelor.

Oricum, ar trebui să fim fericiți. Parcă altfel te simți când îți pune talpa pe gât un distins intelectual ca Schwab, în loc de un amărât de cizmar ca Ceaușescu.

Altfel suporți, cu stoicism, toate aberațiile unor marionete triste și corupte, ca Ursula von der Leyen.

Adrian Onciu