1 min read

Despre votul în unanimitate

În caz că ați ratat știrea asta, Ursula von der Leyen vrea să se modifice tratatele UE astfel încât să fie eliminată necesitatea votului în unanimitate.

A dat ca exemplu de domenii cheie sănătatea și apărarea (ce surpriză, nu?), domenii asupra cărora vrea în mod special extinderea puterii Bruxellesului. Dar sper că nu vă faceți vreo iluzie că de fapt nu se va extinde la absolut toate domeniile, nu? Practic CE vrea să se poată lua decizii fără să se mai țină cont de votul țărilor membre UE care s-ar opune.

Pe scurt, ar vrea dictatura politrucilor și birocraților UE asupra tuturor. Termenul de Comisar European parcă începe să sune cam rusește, nu? *

Ei bine, spre onoarea lor, președintele Klaus Iohannis și guvernul Ciucă, au reacționat rapid și au semnat scrisoarea alături de alte 12 state membre prin care se opun categoric acestei mizerii ambalate frumos sub numele de reformă. Pentru asta, cinste lor!

❗️Cine credeți că a luat foc și cer retragerea semnăturii României și explicații din partea Președintelui și a premierului?

Exact. USR. care își vede năruite speranțele de eliminare de facto a noțiunii de stat național și suveran.

P.S.: Poate acum înțelegeți de ce am zis, deși mulți m-ați înjurat, că pentru scoaterea USR de la guvernare și aruncarea în butoiul cu irelevanță, Iohannis și-a spălat multe păcate.

* Termenul de Comisar vine din epoca sovietică (комисса́р) și a fost asociat cu un număr mare de funcții politice și militare în guvernul bolșevic.

Mircea Morar