1 min read

Limpezirea apelor

Mai știți deontologii care făceau spume la gură despre armata roșie care era varză, pierdea zeci de tancuri și generali zilnic, nu știa de capul ei, pe unde e și ce face?

Ei, acum că s-au cam limpezit apele pe front si nu mai pot să acopere rahatul cu propaganda, aceiași deontologi ies și ne spun că, domle, uite cum stă treaba, tot Ucraina câștigă razboiul, Rusia doar a ocupat un teritoriu, acolo. Numai că teritoriul ăla e cam cât Marea Britanie. Un fleac, i-au ciuruit.

Asta îmi aduce aminte de un meci de fotbal cu Bulgaria, prin 88-89, comentat de Dumitru Graur, când ne-au bătut bulgarii de ne-au leșinat, 3-0, dar avusesem și noi vreo 10 cornere. Si comentatorul, ca să țină stindardul sus in fața bulgarilor spune: “Om fi luat noi bătaie cu 3-0, dar la cornere i-am jucat în picioare.”

Ucrainienii și-au luat bătaia mâțului care s-a kkt in căpistere, era evident din capul locului, fără să fie nimeni fan unul sau altul, că nu suntem copii de grădiniță să ne certăm al cui tată e mai bătăuș.

Când primesti un teritoriu pe de-a moaca, plin de ruși și, în loc de mulțumesc, începi sa te dai zbir și să faci epurare etnică cu rușii, că visezi tu că sar americanii la bătaie să-ți tină partea, asta e, o iei pe coajă mai devreme sau mai târziu, că așa e când ești prost și fudul.

Au fost ani de zile de coșmar pentru rușii din estul si sudul Ucrainei, sunt cimitire intregi pline cu copii, trupuri sfârtecate de bombe aruncate in stațiile de autobuz, un carnagiu permanent, carnagiu pe care toată comunitatea internațională s-a făcut că nu îl vede.

Comunitate internațională care a făcut rahatul și mai praf odată inceput războiul, impunând sancțiuni economice Rusiei, care au dus la sărăcirea unui continent intreg și la îmbogățirea Rusiei.

Încă o dată, folosindu-se de cozile de topor infiltrate prin toate structurile suprastatale, americanii și-au făcut de cap cum au vrut ei, lăsând in urmă prăpăd, disperare, foame, moarte, tot ce știu ei mai bine să facă. This is the end of story.

Adrian Vitan Balint