1 min read

Primele blocaje climatice anunțate în Franța

Pentru că este teribil de cald, Franța interzice evenimentele în aer liber. Oamenii nu mai au voie să gândească și să decidă singuri. Ei așteaptă să fie îndrumați de un stat înțelept, capabil să le spună dacă pot scoate nasul pe geam.

În unele părți ale Franței, temperatura a ajuns la 40 de grade. Suficient cât să-i bage în sperieți pe cetățenii care, aparent, nu pot ieși din casă fără ajutorul președintelui Macron.

”Este vorba de sănătatea oamenilor”, pretind autoritățile franceze. Oare unde am mai auzit această justificare în ultimii doi ani? Poate că în curând armata va coborî în stradă cu automatele, TAB-urile și lansatoarele de grenade, pentru a-I salva pe cetățenii deshidratați și cu insolații.

Mulți francezi proveniți din Africa probabil se tăvălesc de râs când văd cât de grijuliu e Macron la temperaturi de circa 40 de grade.

Presa mainstream continuă să vorbească despre temperaturile de vară ”de neegalat”. Însă recordul european de căldură a fost stabilit la Atena, pe 10 iulie 1977 – la 48 de grade Celsius. Franța este binecunoscută pentru verile fierbinți.

Pe 28 iunie 2019, au fost măsurate 45,9 grade la Gallargues-le-Montueux, în sudul țării. Așadar, e puțin probabil să avem în Europa cea mai fierbinte vară din toate timpurile, cum am aflat în fiecare an de când alarmismul climatic e la modă.

Bineînțeles, cu condiția să nu devină extrem de fierbinte din pricina războiului.

În următoarele zile, vom vedea inclusiv în presa din România imagini cu incendii, deșerturi și stepe uscate. Plus reporteri de la Gigi24 în pantaloni scurți, la bustul gol, care să ne anunțe că în 1913, în Valea Morții din SUA, au fost 56,7 grade Celsius.

Ne așteaptă zile fierbinți de vară, nimic neobișnuit.

Ar fi bine ca trupele lui Macron venite în România, dacă nu au nimic de ascuns, să profite de vremea frumoasă pentru a face plajă la nudiști, la Vama Veche.

Deși există voci care pretind că soldații francezi nu prea au ce arăta în materie de dotare.

Adrian Onciu