2 min read

Viroze

Am fost si eu la ORL-ist cu nasul infundat, cu dureri de cap si cu faringele ars. M-a consultat si nu mi-a dat nici macar tratament. S-a uitat cu mila la mine. Am inteles, i-am multumit si m-am ridicat sa plec. De jena imi zice, ia totusi Xyzal seara si de 2 ori pe zi Nasonex, doua pufuri, 3 saptamani. Sa dea inapoi inflamatia. S-a mai uitat o data la mine, dand din cap a jale. Ii zice asistentei: nu tine de noi.

Treaba a functionat, pot sa respir pe nari, dar ma trezesc noaptea cu senzatia ca nu am oxigen. Mi se intampla si la birou. Nu am avut astfel de stari in viata vietilor mele. Se depune pe gat, in spatele narilor, o perdea de praf, iti vine sa inghiti tot timpul, sa scapi de senzatie. In primele saptamani m-am zbatut intre viata si moarte, pana mi s-a mai obisnuit organismul cu atacul chimic. M-a ajutat foarte mult mierea de albine, da energie si te scapa temporar de pacla din gat. Si anumite uleiuri din alea esentiale, iti iau din aer mirosul ala infect si alina mucoasa nazala. Dupa o luna de 4000 de unitati de vitamina D zilnic, abia aveam 35 nivelul vitaminei. Minim este 30. Am iesit aproape zilnic cu al mic in parc cate 2-3 ore, deci nu pot sa zic ca nu am fost in aer liber. Dar ce naiba sa respiri si unde este soarele?

M-am gandit eu ca nu pot fi singurul in situatia asta, ci doar mai sensibil ca majoritatea, iar restul cand or sa pice, o sa fie nasol. De asta am tot zis si am tot avertizat. Dar pana nu devine atat de evident incat sa nu fie periculoasa asumarea unei astfel de pozitii conspirationiste, nu se poate.

Va zic ca la fratii mei, nu ai cum sa respiri asa ceva prea mult timp. Va fi nenorocire de boli grave, mai ales la copiii care alearga in acest aer multe ore pe zi. Plamanii lor sunt fragili, caile respiratorii la fel. Daca pe mine, care am facut o raceala serioasa o data la 10 ani si am trecut prin Calache ca prin branza, m-a executat cu o asemenea viteza supa asta chimica, ce le face la cei mai fragili?

La treaba asta va trebui sa ne mobilizam si sa luam atitudine, pentru ca este dictata de afara si slugile noastre nu vor face nimic in sensul opririi ei, desi si ei respira acelasi lucru. Dar nemaifiind umani, probabil nu sunt afectati.

Alexandru Chiriac