2 min read

O mică rundă de iluminare istorică

▶️1989 – 1991:
Rusia permite desființarea liniei de demarcație dintre Germania de Est și Germania de Vest și dizolvă Pactul de la Varșovia, își retrage trupele din Europa de Est și are încredere în promisiunea verbală a ministrului german de externe Genscher și a omologul său american Baker că foștii membri ai Pactului de la Varșovia nu vor va face parte din NATO.

Trupele americane rămân însă staționate în Germania și nu vor fi retrase. Până în 2004 aproape toți foștii membri ai Pactului de la Varșovia s-au alăturat NATO.

✅”Rusul” rămâne calm.

▶️2001:
În discursul său în Bundestag-ul german, Putin face Occidentului o ofertă pentru un parteneriat strâns pentru a depăși diviziunile din trecut. Americanii o interzic.

Există până atunci un tampon între NATO și Rusia cu Belarus, Ucraina și cele 3 state baltice (Estonia, Letonia și Lituania).

✅”Rusul” rămâne calm.

▶️2004:
Statele baltice devin membre NATO. O primă încălcare a zonei tampon.

✅”Rusul” rămâne calm.

▶️2014:
Occidentul răstoarnă guvernul pro-rus și ales democratic al Ucrainei (condus de Viktor Ianukovici la acea vreme) și instalează un guvern pro-american având ca succesor pe Petro Poroșenko.

În același moment, Statele Unite – cu Hunter Biden (fiul actualului președinte american) – încep să se infiltreze în Ucraina prin intermediul firmelor Monsanto, Black Water și consilieri militari americani, oferindu-le perspectiva aderării la NATO. A avut loc a doua încălcare a zonei tampon.

✅”Rusul” rămâne calm.

▶️2014:
Forțați de lovitura de stat americană (rușii își staționaseră întreaga flotă de la Marea Neagră la Sevastopol, în Crimeea), a avut loc o ocupare pașnică a Crimeei. Spre deosebire de toate celelalte relatări, nu a fost tras un singur foc și nimeni nu a fost ucis. Cu excepția câtorva tătari din Crimeea, 90% dintre locuitorii Crimeei au fost de acord cu aceasta, lucru confirmat printr-un referendum la acea vreme.

❌”Rusul” este agresorul rău și este pedepsit pentru asta.

▶️2014 – 2022:
Odată cu brigăzile Azov libere (adulatorii național-socialiști ai svasticii), Ucraina bombardează în mod constant cele două “regiuni separatiste” Lugansk și Donețk, care încă fac parte din Ucraina. Mii de ruși mor, sute de copii ruși de asemenea.

Ucraina a încetat să plătească pensii locuitorilor acestor zone “separate” din 2014. Acolo se închide robinetul de bani pentru propria populație.
Aprovizionarea cu alimente a acestor zone este preluată exclusiv de Rusia.
Nimic din toate acestea nu este menționat în presă.

Unde era solidaritatea oamenilor din vest cu cei aflați în nevoie?

▶️2020:
Urmând exemplul anului 2014 în Ucraina, Occidentul încearcă acum să răstoarne guvernul din Belarus, lucru care a eșuat. Acesta a fost al treilea atac asupra zonei tampon NATO-Rusia.

✅”Rusul” rămâne calm.

▶️2022:
Putin cere pentru ultima dată o garanție că Ucraina nu va deveni membră a NATO și că regiunile Donețk și Lugansk vor fi în mare parte autonome pe teritoriul ucrainean. Acest lucru este respins de SUA.

Rușii invadează Ucraina. Pentru a pune capăt războiului. Putin cere o garanție a neutralității, demilitarizarea Ucrainei, recunoașterea celor două regiuni Donețk și Lugansk ca republici populare și recunoașterea Crimeei ca suveranitate rusă. Acest lucru este respins de SUA.

❌”Rusul” este singurul agresor, fiind sancționat într-un mod fără precedent, exclus din sistemul financiar, cultural și boicotat în toate privințele.

Acum, întrebați-vă și voi cine este agresorul…

sursa: https://t.me/veritasadevarulnecenzurat