2 min read

Despre pesedism și alternativa care va veni

Am fost acuzat de ”pesedism”. Hai să lămurim lucrurile…

PSD, după ce Dragnea a fost scos din partid, este un partid nefrecventabil. Cu asta cred că am fost clar pentru toată lumea.

A vota PSD în varianta sa actuală este trădare de țară. Ca și cum ai vota PNL sau USR. Dar, strict pe oferta politică din România, în ultimii 32 de ani, singurul partid din această țară care a putut să ofere guvernări previzibile, coerente, cât de cât eficiente, cu capacitatea de a administra această țară, a fost PSD-ul (sub diversele sale formule).
Alternativele la PSD au fost, toate, proaste, că vorbim de circul CDR, că vorbim de alianța DA, că vorbim de cioloșism sau țăcăneala liberală și cea useristă.

Și chiar și acum. când stăpânii coloniei au înțeles că pierd orice profit în țara asta dacă mai merg pe mâna tefeliștilor, au readus PSD la putere, că altfel se scufunda România. Desigur, trebuie să construim o alternativă la aceștia.

Dar hai să vă mai spun una foarte cinic: această alternativă nu va fi construită de noi.
La un moment dat, prin 2023-2024-2025, va fi o reîmpărțire a sferelor de influență a lumii.

Iar România nu va mai fi în zona de influență SUA- UE.

Nu mă credeți? Priviți pe hartă: Ungaria a ales tabăra geopolitică. Serbia a ales tabăra geopolitică, Bulgaria se pregătește să își trimită useriștii în… harvardul mamei lor. Turcia devine o mare putere care joacă la rupere. Bosnia-Herțegovina e un butoi de pulbere, Orientul mijlociu a cam scăpat de influența americană. La nord, Ucraina va pierde războiul și va deveni un Afganistan. Iar Rusia va deveni și mai puternică la Marea Neagră. Deci se va duce… la stanford nordul flancului estic al NATO și nu va fi România o enclavă euro-atlantică. Că doar nu e atât de importantă.

De pe acum se văd semnale că Occidentul trage spre nord și nu mai investește în sud-est, ceea ce deja îi aduce pe ”ai noștri” la disperare.

Deci în minimum 1 an, în maximum 3 ani, România va trece printr-un nou ”23 august”. Cine va conduce noua Românie?

Nu va fi ușor. România nu va avea niciun prieten în acel moment. Pentru că nu a știut să își facă niciun prieten în acești 32 de ani. Iar mai marii regionali de atunci, că vor fi ruși sau turci, nu au niciun motiv să ne considere prieteni și de încredere.

Deci conducerea de atunci a României va avea o misiune imposibilă, dacă ține la țară.
Care va fi însă conducerea viitoare a țării?

Se pregătesc de pe acum alternative în laboratoarele serviciilor noastre secrete, unde mulți s-au prins că se împute treaba. Am văzut toți cum a apărut ”din spuma mării”, foarte euro-atlanticul AUR. Dar care poate fi rebrenduit repede în ”filo-rus” dacă interesele o cer.

Însă oamenii ăia nu sunt în stare să administreze o frază, ce să mai vorbim de o țară? Apoi mai e restul taberei zis suveraniste, unde e mult haos, e multă conspiraționită (nu că nu ar fi conspirații, unele chiar pe față) și puțină capacitate de know how.

De asta e posibil ca atunci când vor veni noii hegemoni, să avem surpriza neplăcută că noile ambasade tutelare vor reevalua pe Ciolacu și pe Ciucă: tonți dar eficienți. Asta dacă nu încep oamenii normali să scrie, să vorbească, să gândească mai coerent și mai organizat.

Mai avem cel mult un an până va veni schimbarea…. Și, repet, datorită felului stupid în care elitele noastre au înțeles să conducă România până acum, această schimbare va fi dureroasă și vom fi tratați ca stat învins, nu învingător. Exact ca după 23 august 1944….

Bogdan Duca