3 min read

Davos

Cunoscute din timpul pandemiei în calitate de lichele, ”elitele” întrunite la Davos au vorbit ca niște conspiraționiști. Puțini dintre noi ar fi putut posta pe Twitter acum un an ceea ce artizanii Noii Ordini Globale au spus zilele astea fără ocolișuri. Iată niște extrase elocvente:

■ Președintele Alibaba Group, J. Michael Evans, a vorbit la summitul WEF despre un ”sistem individual de monitorizare a amprentei de carbon”. Psihopații de la cârma planetei vor să știe la fiecare pas cât contribuie fiecare dintre noi la încălzirea globală și, implicit, la Apocalipsă: cât mergem cu mașina și avionul, câtă carne mâncăm, cât plastic folosim, cu ce ne încălzim, cât respirăm ș.a.m.d.

■ Forumul Economic Mondial, Klaus Schwab: “Construim viitorul, o comunitate puternică, așa cum sunteți voi aici, în această sală”. Da, clar. Cabala nebunilor.

■ Directorul general al Moderna este supărat că oamenii nu mai vor să se vaccineze. A rămas prea multă marfă pe stoc și Omicronul pare prea slab. Poate cu viroza de la maimuțe va fi mai bine.

■ Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a vorbit în fața ”elitelor” de la WEF despre noile pastile cu microcipuri. O altă conspirație devenită realitate.

Vanguard și Blackrock sunt doi dintre cei mai mari acționari ai Bavarian Nordic, care produce vaccinul Jynneos împotriva variolei maimuțelor. Cel mai mare acționar este Invesco, care, din întâmplare, are un parteneriat cu Forumul Economic Mondial. Acțiunile companiei au început să urce vertiginos din 9 mai.

Senatorul american Joe Manchin, prezent la summitul WEF, respinge conceptul de încheiere a războiului din Ucraina prin negocieri sau un tratat de pace și susține, în schimb, ideea unei “victorii totale” asupra Rusiei și a lui Putin. Nici nu mai era nevoie s-o spună. Toate acțiunile lui Joe Biden din ultimele două luni converg în aceeași direcție.

■ Ministrul Energiei din Luxemburg, Claude Turmes, a cerut o limitare a vitezei pe șosele la nivelul Uniunii Europene pentru a scăpa de importurile de energie din Rusia. “Ceea ce avem nevoie la nivelul UE este o limită de viteză coordonată la nivelul întregii UE și două zile de telemuncă pe săptămână”, a declarat Claude Turmes, pentru agenția DPA. În mod evident, o viteză de maxim 15 km/oră pe autostrăzi (și 10 km/oră în localități) i-ar da în gură lui Putin ca la casa de cultură.

■ ”Toate celelalte probleme ce reprezintă preocupări pentru umanitate – lupta pentru combaterea pandemiei şi a schimbărilor climatice, evitarea unui război nuclear, păstrarea instituţiilor globale – au trebuit să treacă în plan secund. De aceea spun că e posibil ca civilizaţia să nu supravieţuiască”, a punctat George Soros, la Davos. Rusia şi China sunt ”cele mai mari ameninţări la adresa societăţii deschise”, potrivit miliardarului. ”Dependenţa Europei de combustibili fosili rămâne excesivă, iar asta în special din cauza politicii mercantile urmate de fostul cancelar Angela Merkel. Acum Germania are de plătit un preţ greu. Economia are nevoie de reorientare, iar asta va fi un proces de durată”, a mai spus Soros. Oare ce îl recomandă pe Soros (în afară de ”vocea și talentul” său), pentru a trage încă sforile la nivel global, la venerabila vârstă de 91 de ani? Cumva calitatea de manager al unei rețele globale a CIA?

Henry Kissinger, la Davos: ”Ucraina trebuie să cedeze teritorii Rusiei”. În cadrul discursului său în cadrul WEF, fostul secretar de stat și “arhitect al Războiului Rece” a cerut ca discuțiile de pace să aibă loc în următoarele două luni, înainte ca lucrurile să meargă prea departe. El a reamintit că Rusia a fost o parte importantă a Europei în ultimii 400 de ani și a servit drept garant al stabilității europene în momente cheie ale istoriei. Liderii europeni nu ar trebui să piardă din vedere relația pe termen lung și nu ar trebui să împingă Rusia în brațele Chinei. Kissinger și-a exprimat, de asemenea, speranța că ucrainenii vor avea înțelepciunea de a înțelege adevăratul rol atribuit țării lor – acela de a adera la neutralitate și de a fi un stat tampon, nu o frontieră europeană.

Adrian Onciu