1 min read

Diversiuni

Viktor Orban, la Băile Tușnad: ”Stăm într-o maşină care are pană la toate cele patru roţi: este absolut clar că războiul nu poate fi câştigat în acest fel”.

Că vrem sau nu vrem, premierul ungar a rămas singurul politician din UE capabil să aibă un discurs conservator coerent, de substanță, greu de combătut. Ce spune (și ce face) se înscrie perfect în politica anti-globalistă îndreptată împotriva Deep-state-ului democrat de la Washington, a susținătorilor lui Schwab și a filantropilor de teapa lui Soros.

Se întâmplă ca multe dintre teoriile lui Orban să coincidă cu ceea ce vrea Putin, măcar la nivel declarativ.

Patrioții au nevoie ca de aer de lideri. De oameni care spun adevărul. Sigur, e foarte greu de găsit așa ceva în politică, unde avem cei mai mulți demagogi pe metrul pătrat. Însă rezistența față de globaliști nu poate avea succes fără astfel de lideri. Nu există alții, deocamdată. Trebuie să-i acceptăm cu defectele lor, inclusiv cu suspiciunea că unii ar putea fi opoziție controlată.

Așa că interesele lui Orban în Transilvania trec pe planul doi. Și noi avem interese în Rep. Moldova. Însă trebuie să privim tabloul general dându-ne câțiva pași în spate. Viktor Orban ar putea să ne fie prieten și ghid în lupta cu globaliștii. Interesul Deep State, al serviciilor și al influensărilor lui Soros este să ni-l prezinte pe Orban drept lider în care nu putem avea încredere. Un lider care nu urmărește decât să smulgă Transilvania din trupul țării. E fals. Transilvania e parte a UE, așa cum va fi și Moldova. ”Case closed”, vorba unui polițist.

Putem să ținem aproape de lideri ca Orban sau putem pica în plasa diversiunilor, visând la alt Făt-Frumos, care din păcate nu va veni.

Știm cu toții că patrioți de tipul lui Orban nu se nasc chiar în fiecare zi.

Adrian Onciu