1 min read

BASF și gazele rusești

Martin Brudermüller, CEO BASF Germania, cel mai mare producător de produse chimice:
„Nu este suficient să reducem cu toții încălzirea cu 2 grade acum, deoarece Rusia acoperă 55% din consumul german de gaze naturale.
„Dacă gazul rusesc ar dispărea peste noapte, multe lucruri s-ar prăbuși aici – am avea un șomaj mare, iar multe companii ar da faliment. Acest lucru ar duce la daune ireversibile.

Ca să fiu clar, acest lucru va aduce economia germană în cea mai gravă criză de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial și va distruge prosperitatea noastră. În special pentru multe întreprinderi mici și mijlocii, poate însemna sfârșitul. Nu putem risca!”

Alte surse spun că dacă aprovizionarea cu gaz către BASF este redusă semnificativ, numai uzina lor din Ludwigshafen va concedia 40.000 de muncitori.

Deci, sancțiunile pe care le susține cu entuziasm toată lumea „valorilor euroatlantice” și pe care le aplaudă cele mai inculte generații din istorie vor lovi grav muncitorii și pe cei săraci.
Politicienii occidentali au pierdut legătura cu popoarele lor și provoacă o criză de proporții.

(Ai noștri politicieni, ca de obicei, grupa mică. Toți, grămadă, se declară euroatlantici și se bagă ca muștele, numai să fie văzuți de stăpânii lor. Ei nu știu că sunt văzuți și de alții, și-o veni vremea să spună că n-au făcut nimic, doar au executat ordinele.)